Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Meditation i Lunds domkyrka.

Dagens visdomsord    av Elsa Laula Renberg samekvinna o frihetskämpe

Kan vi föga eller intet
uträtta
gemensamt har vi dock ett intresse
och detta intresse måste förenas
Och bli en makt....

När jag kom in i kyrkan såg jag först en man som rörde sig sakta som narkomaner ibland gör. Jag kikade försiktigt och smög förbi honom. Då fick jag se en flicka som rörde sig på samma  sätt. Jag förstod då att de mediterade genom dans i kyrkan. 
Så var det en dansgrupp som var anställd där den dagen.
Kanske någon mer har upplevt detta? Jag vill påstå jag blev mycket lugn i själen när jag satt en längre stund och följde deras rörelser.

Meditera gärna varje dag det lär vara mycket givande.

Hälsningar med önskan om en fin söndag.

Gun-IngerPostat 2019-11-30 23:58 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Inte Karlsson på taket utan Arvidssonskan.

Dagens visdomsord.           ur Samernas Visdomsordbok.

Det människan ser
är ingenting
men det man hör
är mycket farligare.

Det man tänker
gör heller ingenting
med det fel som man begår
skadar helt.Skannade diabilder som jag tagit någonstans från ovan i Stockholm. Jag hoppas att ni som bor där kan hjälpa mig med några bilder. Denna bilden ser alla är Slussen som den såg ut innan de började bygga där. Visst är det spännande se bilder på detta sätt?


Jag undrar vad det är för något till vänster. En tunnel eller? Nästan alla tak är svarta kanske plåt?


Oj då nu blev jag osäker. Är det riksdagshusets gräsmatta? I bakgrunden en stor skulptur men är det slottet? Nej  där är en gång  mellan husen är det kanske bron som syns vid Riksbanken nej jag behöver hjälp.

Här har jag tagit mig upp på taket på ett hotell i Gamla stan. Där var öppet så jag kunde ta mig ut. Tror inte man skall klättra där men jag ville det. Där stod en stor kruka med vackra pelargonier.


Eftersom här är ärgade koppartak gissar jag det är hus som tillhör regeringen eller annan statlig myndighet?

  
Sista bilden visar återigen dessa svarta tak samt skorstenar i olika höjd samt en liten bakgård. Så tätt de byggde?  Priset på mark kostade klart mycket även på den tiden.

I morgon helg igen.
Kan bli helmysig då solen kom tillbaka.

Gun-IngerPostat 2019-11-29 23:42 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Jag till hör en av de tio så är det.

Dagens Visdomsord.
Kärlek
Fred 
Hopp

Såg ett program i går att  var tionde person i Sverige äter antidepressiva tabletter. Jag är en av dessa. Det har aldrig gått sätta ut dessa efter det jag hade min svåra depression mellan 1999 till 2008. Jag har glömt ta en av dessa små tabletter någon gång. Jag får då ett otäckt knackande i huvudet samt mår dåligt. Min hjärna är dessutom programmerad så jag får en form av ångest varje dag mellan halv sex till sju. Därefter mår jag bra igen. Ibland blir jag manisk. Då gäller det passa på arbeta undan något. 

Jag hade skrivit mycket poesi under de år jag var sjuk. Förra året gjorde jag en bok som jag önskade skulle hjälpa någon som är eller har varit sjuk samt anhöriga som har svårt förstå hur sjukt deras barn, make/a eller vänner är. 
Jag har däremot inte orkat marknadsföra boken ännu. Det är så underligt jag förstår inte varför? Jag som känner mig så stark och stabil nu. Boken bör också läsas av kroppsliga läkare som ofta inte har någon utbildning om psyket. De är duktiga på att säga psykosomatiskt däremot.

   

Jag hoppas att om någon av er är i samma båt som jag har varit  ha inte dina tankar  för dig själv för det gör inte att du blir bättre. Däremot gå ut och promenera samt om du orkar gå på konserter, utställningar, teater med mera. Försök att sova hela natten det är viktigt.  En dag mår  du bra igen jag vet.

Jag önskar er alla en ljus fredag 
se upp om ni skall handla för en del prylar är inte billigare denna fredag.

Hälsningar
Gun-IngerPostat 2019-11-28 21:57 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Tog Mölle till mitt hjärta.

En av de vackraste dagarna sommaren 2019 tog vi bussen till Mölle denna vackra lilla by vid havet.

Vi gick till detta lilla mysiga matställe med sitt vackra läge och annorlunda mat.


Jonen hade blivit törstig. Det fanns massor med god öl välja på även glutenfri till mig.

                           

Det fanns massor med spännande fotokonst.  Jag vill verkligen rekommendera er åka dit sommaren 2020 för att slappna av en stund i denna miljön med vindruvor som inramade altanen vi åt på.

Ha fin torsdag på er
Gun-IngerPostat 2019-11-27 22:40 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kulturpris och "Döstädning"

Först tack till alla er som har kommenterat inlägget om  Kulturpriset som det skrivits om här på FS.

Det kändes stort när kulturchefen ringde för att meddela att  jag fått detta pris i år av en enig kulturnämnd. I fredags var det Galakväll när alla priser och stipendier delades ut i Kulturhuset. Jag har aldrig varit på någon Gala tidigare så det kändes stort. Vilket ögonblick när jag skulle gå upp på scenen. Jonen min var rörd till tårar. 

       
Jag fick priset för all dokumentering jag gjort sedan 1973 av min lilla stad Hässleholm samt för alla böcker jag gett ut på Eget förlag.  Det är mycket som har rivits här precis som i alla andra städer som hängde på rivningsraseriet på sjuttiotalet.

Boken Hässleholm den lilla staden har på omslaget vårt stadsvapen som finns på vårt enda torg. Många har inte sett det så underligt. Boken är tryckt på Books on Demand det blir billigast då det går beställa ett mindre antal böcker. 

 

Jag tog en bild på ett Godsmagasin då jag önskade visa det i boken då detta skulle komma att rivas om höghastighetstågen skall gå genom Hässleholm. En kulturbyggnad där allt gods kom och kunde hämtas. Jonen var arbetade där när han var nyanställd på SJ. På skottkärra kördes gods från tågen.Den 18 augusti i år blev Godsmagasinet lågornas rov. Det kändes som vara mitt i en filminspelning så overkligt var det se hur lågornas rov åt upp hela byggnaden så enbart skorstenen blev kvar.  En otäck upplevelse.

   

Fem ungdomar har suttit häktade för branden men de har släppts igen. De är fortfarande misstänkta. Så är det vara dokumentärfotograf det händer ständigt något som "har hänt i dåtid".

Jag önskar er alla en fortsatt bra dag på alla  sätt.

Hälsningar
Gun-Inger 

 "Döstädat" har jag gjort alla diabilder är nu i vårt Hembygdsmuseum  och alla svartvita filmer om Hässleholm i ett Lokalhistoriskt arkiv för framtida bevarande.

Jag önskar börja vara här på FS nu då allt med böcker med mera har lugnat ner sig.Postat 2019-11-27 12:48 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera