Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Någon som minns jazzlegender jag fotograferat..................

Jag har arbetat sedan sen eftermiddag med att skanna bilder av olika jazzmusiker som besökt oss i Hässleholm på nittiotalet.

Samtidigt har jag lyssnat på Billie Holiday. En underbar kombination. Höra musik och arbeta med musikbilder i Photoshop vad kan vara bättre denna fredag.

En sångerska som jag minns speciellt väl är Sonia Hedenbratt. Hon besökte oss några gånger. Känns lite sorgligt att hon har avlidit. Däremot är jag lycklig ha tagit bilder på henne. Vilken inlevelse hon sjöng med. 

Jag kommer lägga in alla bilderna på Fotosidan när jag är klar. Jag kan tacka en jazzvän att detta mastodont arbete blev av. Han ville beställa bilder. Jag kände att jag inte kunde neka honom.

Jag önskar er alla en härlig lördag men tag på er vinterkläderna igen för nu skall det komma snö.

Gun-IngerPostat 2012-03-30 22:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Jag vill vara mer på Fotosidan varför hindrar jag mig själv från det ?????

Jag funderar själv på varför det har blivit så att jag är så lite på Fotosidan nu? Det är något som hindrar mig. Jag tror det är mycket för att det är så många olika grupper som det känns så meningslöst lägga in bilder i.

Är det någon mer som tror att de som styr Fotosidan inte vill ha det så att de grupper skall bort där ingen varit aktiv på en månad. Kan det bero på en ekonomisk fråga?  De mister kanske några medlemmar då.

Jag älskar att titta på bilder samt vill ha kommentarer så jag lär mig mer men det känns som snålblåst just nu. Det är kanske fel på mig helt enkelt. Den frågan vore intressant få svar på.

Jag tillägnar er i vart fall mitt digitala hjärta med hopp om att någon kan få mig mer motiverad igen.

Gun-Inger

som i kväll har haft trevligt då jag var vakt till vår teatergrupp HeTS som tränar Strindberg.Postat 2012-03-28 22:43 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Årsmöte i går i Fotografiska Föreningen i Malmö............

Jag kände mig hedrad då jag blev ombedd sitta ordförande i går på årsmötet i den förening jag varit med i länge men inte kunnat besöka tidigare i vår.

Därför känns det just nu som allt lyser inom mig i kapp med dessa soliga vårblommor. Det var så mysigt få träffa alla fotokompisar samt tacka Leif Rosén som avgick från styrelsen där han varit ordförande i tjugofem år. Han är den som hjälpt mig  få ut mina bilder runtom i världen.

Jag önskar nya styrelsen lycka till och Leif ett lugnare liv framöver............Postat 2012-03-27 23:22 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Slö slapp och likgiltig då kan det vara bra med en kamera................

Efter gårdagens arbete i trädgården var jag i dag helt labil när jag vaknade på morgonen. Kändes som jag aldrig mer skulle orka upp ur sängen. 

Bortåt kväll skärpte jag till mig tog min kamera för att se om jag kunde få någon bild av vårblommorna som nu kommit upp. 

Jag har haft turen att få julrosor att självså sig så jag kunnat ta små plantor som nu blommar.

 

De små penséerna påminner om nosen på katter. De stirrar inte som de stora gör.

I år har snödropparna flyttat på sig så de står lite utspridda som de själv vill. Gör inte mig något.

Jag råkade bryta av några krokus som jag tog in och satte i en kruka i vårt kök. Jag avslutade dagens fotografering med några stilleben på dessa.

Jag blev som en ny människa efter att min kamerakompis och jag varit ute ett tag.  Ett löfte bröt jag för jag hade lovat att inte hålla på med att fotografera krokus samt snödroppar  mer. Precis som nyårslöften som ges hit och dit så kände jag att vad fan gjorde det om jag inte håller det jag enbart lovat mig själv.

Om det är någon blomma du tycker om så vill jag tillägna dig denna.

Önskar alla en fin söndag med sommartid.

Gun-IngerPostat 2012-03-24 23:22 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kvinnor som kvinnor men är det verkligen så...............

I kväll när jag städade bland mina bilder kom jag att tänka på oss kvinnor. 

Jag kunde känna hur ensam denna kvinna var än där var så många omkring henne. Hon satt och såg lite bister ut precis som jag brukar känna mig om jag måste fika utan sällskap.

En kvinna som jag inte avundas är denna som har ett så otacksamt arbete. Ta bort skit efter duvor som kan vara förenat med smitta. Förvisso hade hon mask för ansiktet. Tillika så otacksamt det tar inte lång tid förrän duvorna smutsat ner igen.

 

Däremot skulle jag också kanske tycka det vore mysigt helt få ägna mig åt att vara konstnär. Det är säkert många som har denna talang och skulle må så bra få ha en pensel för att skapa.

Något annat kreativt måste vara att få ägna sig åt att skapa skyltning för olika affärer. Det skulle jag ha velat gjort istället för att sitta på ett arbete där jag blev ständigt utskälld. Jag har nämligen måst
lyssna på arvingar som aldrig kan få sin pengar fort nog när något avlidit. Fy för vad människor 
kan vara usla. 

 

En bild som jag tycker mycket om är denna på kvinnan som sitter och funderar på något. Jag studerade henne en stund efter jag tagit fotot. Jag har så många rasister som bor runt omkring mig. De tillhör de som är fega och inte vågar öppet diskutera. 

 Jag har en åsikt som jag står fast vid alla kvinnor skall ha samma rätt att ha det så bra som jag har det. Att få känna den frihet som jag haft och har. Få leva demokratiskt tillsammans med oss alla.

En hyllning denna sena kväll till kvinnor från mig.

Gun-IngerPostat 2012-03-23 23:57 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa