Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Dagar som är underbara.

Signe är fyra år och Tage två. När de kryper upp på min säng för att 
göra sin konstverk är det så underbart så jag önskar tiden stod still.
De är så vana bli fotograferade så allt blir så naturligt skönt.

Glöm inte dessa bilder nära er själv.
Hälsningar
Gun-Inger
GammelfarmorPostat 2018-12-27 23:20 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Boken Rälsbussens sista sommar 1984 som fått ett välkommet mottagande.

Jag fick boken först i november från tryckeriet då den som skickar filer dit skickade felaktiga filer flertal gånger. Jag köpte två korrektur av boken så jag skulle kunna känna mig säker att all text blev rätt. Jag fick efter första påseendet göra om alla bilderna då det blev för lite kontrast. Det är 264 sidor med mestadels bilder så text av en förre detta chefsredaktör på Norra Skåne som är född i Olofström som ligger vid denna järnväg.
Det är svårt för mig plocka ut bilder som var och en förstår men den första bilden är från den sista resan rälsbussen gjorde den 30 september 1984.

Bild nr 2 visar Nanny Olsson som berättade om att hon hade gångbiljett på järnvägen när hon var barn. Det var vanligt på den tiden att man kunde köpa en sådan biljett så blev det närmare gå till skolan.

Bild nr 3 är från Gylsboda där ett samhälle växte upp när järnvägen kom till byn så befolkningen ökade från ett hundratal till som mest ettusen innevånare på grund av den svarta graniten som  började brytas där. Den kunde då lastas via järnvägsvagnar. Kranen fanns kvar 1984. Jag har skrivit historisk text om denna brytning.  

Bild nr 4. Ställverk är viktigt för många få se då de inte finns kvar i vår digitala värld. Bilden är från Näsums station. 

Bild nr 5 blev jag glad när jag såg  dokumenterad. Jag minns när de rökte på tågen. Värst var när man kom in i restaurangvagnen på morgonen och det kändes som man behövde kniv för att skära sig igenom röken.

Boken är nu slutsåld såtillvida att de jag har köpt in för att leverera till försäljare längs med järnvägslinjen tog slut fjorton dagar innan jul. Det var svårt beräkna antalet. Nu har jag beställt 25 som inte har levererats till mig ännu. De ligger i Malmö och är inte självgående. Boken går att köpa från Books on Demand samt från Ad Libris och Bokia samt några andra ställen.

Jag skulle inte sålt böcker själv men vissa föreningar som vill sälja får inte köpa för samma pris som bokhandeln. Så för att lösa detta problem tar jag hem böcker och levererar till dessa. 

Jag har satt för lågt pris till bokhandeln så jag får 3 kr per såld bok som redovisas genom förlaget Books on Demand varje kvartal. Jag hade sålt 14 till land i Europa och 14 i november genom bokhandeln i Sverige. Jag blir alltså inte förmögen på dessa åtta månaders arbete. Däremot är jag så glad och nöjd jag orkade göra boken så för den fantastiska respons jag fått.

Både jag och Jonen min som var med och dokumenterade denna järnväg är verkligen också nöjda med boken.  Han är inte intresserad av något som görs digitalt. Absolut inte av att skanna filmer och redigera bilder till böcker. Layouten har jag själv gjort. Jag har arbetat i Word 2013. Inte det lättaste att tacklas med. Men att räkna rutor har jag blivit expert på.

Han har slutat fotografera när han inte kunde vara i mörkrummet mer.

 

Jag slutar denna blogg med hälsningar till er alla samt uppmaning gör böcker av era bilder ni behöver inte beställa mer än en bok som minne för framtiden.Postat 2018-12-26 23:05 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Jag vill också önska alla mysiga helgdagar.

Här kommer hälsningar till er alla från Skåneland där tomten har det varmt och
gott i Filfabrikens ugn. Den är lagom varm just nu.
Ha härliga juldagar på er samt ETT BRA 2019 på alla sätt. 

Jag återkommer om mina tre böcker som nu alla har lämnat tryckeriet. En underbar
respons har jag fått om Rälsbussens sista sommar.

Hälsningar
Gun-IngerPostat 2018-12-23 22:21 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera