Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Irving Penn på Moderna Museet i Malmö en stor upplevelse...............större än vi tänkt oss................

Jag och min man var i dag och såg Irving Penns utställning. Det blev något helt utöver det vi sett tidigare när det gäller att kunna behärska platinum/palladiumtekniken. Missa inte denna utställning om ni kommer till Malmö.

Irving Penn föddes 1917 avled 2009. Han måste vara en av vår tids ledande fotografer. Ni får se verkserier med porträtt, mode, stilleben med mera.

Vi fikade kaffe och därefter ville mannen min gå in och titta på utställningen igen.

Då passade jag på att ta en del bilder av denna moderna arkitektur som det varit så mycket negativa insändare om. Det var den häftiga orange färgen som inte gillades.

Jag avslutar med en mjukare bild färgmässigt sett med hopp ni kommer att kunna besöka museet.

Gun-IngerPostat 2012-07-12 23:37 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Min kompaktkamera är det enda arbetsredskap jag äger..................

Jag har enbart ett redskap numera att arbeta med när det gäller fotografera. Det är min kompaktkamera Nikon som jag är sådan god vän med. 

Tidigare har jag känt mig lite underlägsen när ni  alla berättat om er systemkamera med alla olika objektiv.

Mitt intresse är att få bilder just som jag önskar ha dessa. Jag tillhör dem som gillar färg och form samt enkla bilder. Kompositionsläran är viktig. Något som underlättar nuförtiden är "tre gånger tre rutorna". Dessa använder jag numera till varje bild jag redigerar i Photoshop.

Jag har i kväll gjort några kollage från Simrishamn och Ystad. Rosornas tid är det nu. Bilder som nu fotograferas i Visby, Simrishamn och Ystad blir med all sannolikhet ganska lika.

Detta kollage är från Ystad där finns både äldre och ny arkitektur på korsvirkeshus.

Ha en fin söndag.

Gun-IngerPostat 2012-07-07 23:41 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Blev en tur till Simrishamn i år igen

Vi brukar varje år ta en tur till Simrishamn för att strosa runt bland alla andra turister. Det är en mysig stad med alla sina små hus samt något som alltid lockar mig är havet. Det beror på att vi har enbart en sjö full av gröna alger här i Hässleholm.

Det finns olika arkitektur detta är ett renoverat gammalt korsvirkeshus

En lustig bild blev det av detta hus där hälften var rivet. Det ser ut som en målning men det är möbler med mera som hade kastats ut.

Jag som gillar rost fick många härliga bilder i hamnen. Visst är det spännande med alla dessa fynd som går att göra vid en kajkant.

Slutligen en hälsning från trädgården

Ha det gott 

Gun-IngerPostat 2012-07-04 23:51 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera