Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Min kompaktkamera är det enda arbetsredskap jag äger..................

Jag har enbart ett redskap numera att arbeta med när det gäller fotografera. Det är min kompaktkamera Nikon som jag är sådan god vän med. 

Tidigare har jag känt mig lite underlägsen när ni  alla berättat om er systemkamera med alla olika objektiv.

Mitt intresse är att få bilder just som jag önskar ha dessa. Jag tillhör dem som gillar färg och form samt enkla bilder. Kompositionsläran är viktig. Något som underlättar nuförtiden är "tre gånger tre rutorna". Dessa använder jag numera till varje bild jag redigerar i Photoshop.

Jag har i kväll gjort några kollage från Simrishamn och Ystad. Rosornas tid är det nu. Bilder som nu fotograferas i Visby, Simrishamn och Ystad blir med all sannolikhet ganska lika.

Detta kollage är från Ystad där finns både äldre och ny arkitektur på korsvirkeshus.

Ha en fin söndag.

Gun-Inger

Inlagt 2012-07-07 23:41 | Läst 2676 ggr. | Permalink
Hej Gun-Inger!

I reklamen för kameror säger man ofta: "Den här kameran tar bra bilder". Det år ju inte riktigt så. Det är den står bakom den, så som du med dina fina bilder.

Hälsningar
Bengt
Hej Gun-Inger! Kompakten räcker långt. Vi som "ser" och gläds med dina bilder struntar och tänker inte på vilken kamera. Gun-Inger, din kunskap, dina erfarenheter når långt över många av oss. Kompakten vilken fantastiskt redskap. Fjällvandring med systemkamera, tre objektiv eller en liten kompakt? Valet låter enkelt ur synpunkt att bära.
Ha en fin sommar Gun-Inger. Jag har fortfarande inte tagit mig in till stan, men sommaren är ännu lång och än har inte semstern börjat/Brita
Jag har oftast ingen aning om vad för kamera folk tagit sina bilder med. Det är ju bilden som räknas och förresten, var det inte någon som vann någon fototävling nyligen som hade fotat en hel bildserie med mobilen. En bra kamera är den man har med sej och inte ligger på hyllan...fast visst är det kul att också leka med sin systemare :)
Hoppas du får en skön sommar så "ses" vi i höst igen hälsar Anne-Lise
Vill berätta en liten historia...på sextiotalet gick jag på fotoskola i Göteborg. Under andra året tänkte vi elever driva lite med vår lärare, gav honom en plastkamera, Diana, kostade 9 spänn om jag minns rätt. Han tog emot den och tackade. Några dagar senare hade han tagit ett par porträtt med kameran, sålt dem för 25 spänn styck. Hyggligt nog så köpte han en "säck" smågodis för pengarna som han bjöd oss elever på. Sålunda hade han bevisat för oss att det var inte en kamera som tog bra bilder-det var fotografen. Sensmoral: slutresultatet räknas, inte verktyget. Så fortsätt du att ta bra bilder...
Rolig uppdelning av bilderna i rutorna, där de tillsammans förstärker vad du vill berätta!
Färg och form kommer fram fint!
Jag läser med stor behållning Kjells berättelse, någonting att tänka på där - klok lärare!
Fina och trevliga bilder!! Nä, är resultatet som räknas och är mycket bättre att ha med en kamera i alla lägen än att dra sig för att släpa på en stor o tung systemare! Mvh. Johan
Det märks att du har ett fint öga för det här med bilder och då behövs ju inte superdyr utrustning kan vi se / hälsn Dan
Så länge du får fram det du vill så spelar det ju ingen roll vilken kamera som används. Min egen systemkamera håller på att rasa ihop, men silvertejp fixar det mesta. :-)
Kram!
Tack alla ni som skrivit kommentarer till denna Blogg.

Det har inte varit helt smärtfritt för mig när jag var tvungen börja med digitalkamera. Jag har tidigare haft Nikon F3. Jag och min livskamrat hade två hus samt massor med objektiv, stativ med mera.
Jag bodde i många år i mörkrummet det mesta av min fritid.

Så hände det som gjorde jag fick lära mig den digitala kamerans funktion. Fyra gånger har jag operatas i händerna. Min högra tumme är stel opererad. Jag tappade kraften i mina händer. Därav fick jag välja sluta fotografera eller ha denna kompakt kamera jag har nu. Jag är nämligen även stelopererad i ryggen så jag kan inte bära mer än två kilo.

Jag använder min nacke som stativ det är inte fel till en så liten kamera. Det är Nikons försäljare som rekommenderade just denna. Jag är nu mycket nöjd med den och har lärt mig att försöka skapa bilden när jag tar den.

Det var en nödvändighet med film särskilt dia som var så dyr. Lätt ta för många bilder i den digitala världen.

Jag skall erkänna att vi ha fjällvandrat med våra analoga kameror med objektiv. När jag tänker på det nu så är det inte underligt jag fördärvade min rygg.

Vårt mörkrum får fortfarande besök för mannen min är analogfotograf fortfarande. Han har tidigare tillhört de som sysslade med ädelförfarandet. Underbara gummitryck blev det då och då.

När vi nu ställer ut bilder tillsammans kompletterar vi varandra bra.

Jag önskar er alla många härliga fotoäventyr nu i sommar varhelst ni befinner er. Igen många tack för ni skrev till mig jag är så glad för ni tycker om mina bilder.
Hälsningar Gun-Inger



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?