Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Behöver något lugnande efter gårdagens uppstressade tillvaro.............

De som känner mig kommer inte att tro på mig om jag talar om hur virrig jag var i huvudet i går. Det var debet och kredit som ställde till en massa oro med andra ord deklarationsdags/bokslutsdags.

Därför är det skönt att jag i dag hittade våra bilder från Padjelanta Nationalpark. Jag har inte sett dessa på många år. Jag kommer ihåg en del strapatser men långt ifrån allt vi var med om.

Det är en helt annan natur än i Kebnemassivet och Sarek. Sjöar som det går vandra utmed. De blånande bergen i fjärran som tillhör Sarek.

Vi hade tältet som jag kallar herrgården. Beror på vårt andra var så litet så vi fick vända oss på samma gång. När vi vaknade en morgon gick där renar utanför tältet. Jag vågade inte gå nära utan fick smyga ut för att få med både bostaden och renarna.

Tänk så ljuvligt det är att se denna bild när jag dricker av det rena vattnet. Tänker på de i Lund som inte kan dricka kranvatten nu. Det är många som inte förstår att vi kan tvätta oss och dricka på samma ställe. Fjällets fantastiska värld är svår förklara för den oinvigde.

I Padjelanta finns många underliga stenar. En del ser ut som så man kan tro man är i främmande land.

Plötsligt kan där vara en äng med mångfald av blommor.

Vi passerade inte så många träd men då och då var där något så här vindpinat.

Vi avslutade vandringen vid Akka där det var lågvatten. Det är inte ofta dammen är helt uttömd.

Jag grät just här dels för jag fått uppleva en vandring till i svensk fjällvärld. Men även när jag såg denna miljöförstörelse. 

Önskar er alla en underbar lördag vi skall visst få vår nu i Skåne.

Gun-Inger

Inlagt 2013-04-12 22:05 | Läst 1715 ggr. | Permalink
Ni är alltid före oss med våren.
Ser nästan ut som om du funnit en rauk där på fjället, märklig sten och man undrar hur den fått den formen.
Tänk vad jag längtar till fjällen och vandringar då jag ser dessa bilder. Önskar så att min nu opererade fot blir så bra att den kommer att hålla för vandringar igen. Man vet aldrig, nästa sommar kanske jag är på väg..;)
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2013-04-12 23:34
Helt klart är du på väg nästa sommar och denna får du vandra med dina bilder som du har så många av. Ni som bor i den kungliga staden har så mycket att göra på sommaren med alla öar, vatten och så kan man åka runt med buss och gå av där det är slott och grönområden.
Sov gott kram på dig
Gun-Inger
Vilka härliga bilder.Du får mig att längta till fjällen. Vi åker alltid till Grövelsjön i september. Förut gick vi långt in i fjällvärlden, men nu får jag nöja mig med små turer, Men att komma upp i fjällen, det bara måste jag 1 gång om året. Det är livskvalitet. I sommar tar vi husvagnen och drar upp i fjällvärlden och sen till Nordnorge. Så länge jag orkar SKA jag bara dit och känna en rena luften och se havet mot väster.
Nu kommer våren även om det snögloppar ute just nu
Marianne
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2013-04-12 23:36
Jag kanske kan komma till Abisko i år för det går flyg nu till Kiruna som sedan tar turister med buss upp i fjällets värld. Just i Abisko kan min livskamrat vara med och vandra längs med Abiskojokk. Han orkade inte så bra med backen i Björkliden senast vi var där.
Sov gott och kramisar
Gun-Inger
Underbara bilder! Fjällen är något fantastiskt som jag inte fått uppleva på plats ännu, men det blir nog en tur i sommar när vi ändå är uppåt.
Njuter så av dina bilder och längtar mig bort..... =)
Kram!
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2013-04-14 21:42
Du har livet framför dig men åk till fjällen om du kan. Jag tror du skulle tycka om vidderna, tystheten samt det rena vattnet så naturligtvis alla blommor som finns där. De är ofta i ministorlek och starkare färger särskilt de små blå.

Padjelanta var nog lite för långt söderut tyckte vi för vi älskar Kebnekaisemassivet mer... men i Padjelanta är mer växtlighet och lättare att ta sig fram.

Tänk i morgon måndag igen
kram
Gun-Inger
Åh, har aldrig vandrat i svenska fjällen och skulle så gärna vilja det, så tack för turen!
Trevlig helg på dig!
ewa
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2013-04-14 21:46
Helgen har varit så mysig särskilt i dag söndag. Våren kom till oss så jag är helt värkbruten efter varit i trädgården hela dagen. Försenade är vi och till åldern komna hua vad vi har kämpat på.

Ja åk till fjällen ...jag var ganska gammal när vi vandrade första gången med tält i Kebnekaise men sedan blev det i många år tills min rygg fick diskbråck...kanske av att jag bar för tung ryggsäck på grund av alla kameror...vet inte... men idag när man enbart behöver ha en liten digital är allt vunnet.

Du kan åka till Kebnekaise och bo där första gången för att vandra för dagen. Mycket fint där skall du veta och intressanta människor som bara den.
ha härlig måndag på dig kramis
Gun-Inger



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?