Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Svartvitt på försök ...............fy vad jag känner mig splittrad i dag...

Satte kameran på svartvitt för att se om det funkar bättre än när jag konverterar bilder....visst gör det väl det eller..........vad tycker ni som förstår detta bättre än jag....

Jag prövade på en bit sammet med min nyckelknippa men även på mitt lilla spöke

Tidigare i dag har jag dels skannat bilder från Sovjetunionen men även sysslat med bilder på kors som jag är så fascinerad av

Jag tycker om detta som finns i Barcelona men är i original brunt. Det är mycket gammalt...finns bevarat på deras största museum där de har konst av alla slag.

Ha bra tisdag på er

Gun-Inger

Inlagt 2013-03-05 00:08 | Läst 1984 ggr. | Permalink
Själv gör jag hellre konverteringen i efterhand i datorn, tycker jag får mycket bättre kontroll över resultatet då. Camera Raw + Photoshop räcker långt, annars finns särskilda program som Nik Silver Efex som många s/v-entusiaster använder.
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2013-03-06 22:43
Jag vet att många med dig tycker så. Jag har inte tränat tillräckligt. Kurvor skall också vara så bra. Det finns de som är kopister som använder enbart dessa. Jag får helt klart träna på. Men visst är det bra även kunna sätta kameran på svartvitt.
Ha bra torsdag
Gun-Inger
Har aldrig provat att ha svart vitt direkt i kameran.
Sista bilden är fin
Marianne
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2013-03-06 22:45
Det kan du göra så får du se vad du tycker. Ibland är det svårt konvertera så det blir sting i svart vitt. Jag tycker själv mycket om korsbilden. Har medvetet gjort den på detta sätt.
Hade en gång utställning till påsk på korsbilder vilket kändes intressant.
Ha det gosigt
Gun-Inger
Hej Gun-Inger.
Jag är inte den stora experten på B / W fotografering. Men jag har precis köpt en ny kamera (Nikon P7100) den har ytterligare ett program som heter "Creative Monokrom" med möjlighet att välja olika Tonskalan och lägga till olika grader av kornighet. Det finns också den mer allmänna funktionen med S / W och olika filter (gul, orange, röd och grön).
Min Nikon D700 har ochså den sistnämnda funktion.
Jag vett vel att du kan få mycket mer justeringsmöjligheter på PCeren, men jag undrar ändå vad för kameratillverkare, Canon, Nikon och andra offer utvecklingen och pengar för att utrusta även PRO kameror med dessa funktioner om inte meningen att de ska användas (ibland åtminstone)
När jag har lärt mig den nya kameran ska jag sätta några bilder på min blogg.
Med foto hälsning från Danmark.

PS: Dina S / W bilder är mycket bra i min mening
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2013-03-06 22:49
Gör det Erik och meddela mig när du lägger ut denna blogg. Du kan skriva i min gästbok så jag inte missar den.

Jag tycker svärtan och gråtonerna blev bra denna gång till att enbart använda en lampa och vanligt ljus från ett fönster. Intressant att läsa om allt de nya kameror har.
Lycka till med din nya kamera som jag hoppas ger dig många goa fotostunder.
Hälsningar med önskan om bra dagar
Gun-Inger
Hallåj Gun-Inger!
Du är så kreativ, en fröjd att se. Men jag har ingen erfarenhet av att fota i svartvitt.
Konverterar allt för lite också, det är väl helt enkelt så att tiden begränsar mig.
Ha en go' kväll!
Kram från Sys
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2013-03-06 22:53
Precis Syssy när du blir pensionär får du också mer tid att kunna syssla med en massa saker som du inte kan nu.

Jag tycker du skall hålla dig till det du känner för nu. Viktigt är att du gör det som ger dig sköna avkopplande stunder där du får inre ro som alla ni som arbetar hårt måste ha. Annars blir livet alldeles för tufft för er.
Kramis och ha fin dag i morgon
Gun-Inger
Trevliga och fina bilder Gun-Inger! Jodå, själv så kör jag mycket med S/V direkt ur kameran, varför ska man gå över ån efter vatten? Ha en fin kväll! Mvh. Johan
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2013-03-06 22:55
Härligt höra att du lyckas bra med det. Jag skall verkligen ta fler bilder på detta sätt utomhus när jag dokumenterar. Nu var det enbart som jag provade mig fram.
Ha härlig torsdag på dig
Gun-Inger
Det blev ju riktigt bra, fast jag fotograferar digitalt alltid med färg. På så sätt kan jag kolla efteråt om bilden gör sig bra i svartvitt. Jag gillar ju svartvitt, men vissa motiv blir bättre med färg.
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2013-03-06 22:57
Det är så snabbt ställa om så jag tror jag i fortsättningen skall fotografera så här utomhus och se resultatet. Helt klart är det så att vissa motiv tar jag också för färgens skull. Häftigt var det att jag prövade detta nu.
Ha bra torsdag på dig
Gun-Inger



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver