Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Fotosidan börjar ge mig glädje igen...................

Så är det allt efter att ha varit si så där känner jag inför det nya året 2013 att Fotosidan kommer ge mig mer glädje av min digitala värld än jag haft tidigare...........

...........vill inte avslöja det nu men visst skall det bli så....................jag kan däremot avslöja en underlig sak som hänt mig när jag en gång fotograferade vårt värmeverk

Plötsligt när jag stod på vägen, som jag gjorde idag, kom en bil och stannade intill mig. Ut hoppade en man som undrade vad jag fotograferade. Han tittade på mig som jag var en spion på hemligt uppdrag. Han påpekade att det var minsann förbjudet att ta bilder i detta område. Jag minns inte riktigt hur jag svarade men det var något i stil med att jag inte skulle spränga anläggningen hi hi.

Jag och mobilen har  varit ute på promenad i "min lillskog".

Krumeluren fanns på en stubbe där de huggit ner träd.      

Denna dörr har sin historia. Under kriget var här en av de hemliga bunkers där de hade radiokommunikation. Det lär vara tre våningar under marken. Historiens vingar i min lillskog.

Något annat som är spännande här är denna sten. Jag har inte lyckats ta reda på varför den står vid vägkanten in i skogen. Ser spöklik ut när det börjar skymma.

Jag önskar er alla en härlig lördag

Gun-Inger

Inlagt 2012-12-28 22:54 | Läst 4111 ggr. | Permalink
Låter lovande med 2013! Mobilbilden är spännande!
Vad har hänt med bilderna i ditt inlägg? På min skärm ser jag dem både två- och tredubbelt. Hade du problem med att ladda upp dem och fick göra om proceduren och därför finns de med i flerdubbla upplagor? Eller är det ett nytt stilistiskt grepp...?
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-12-29 19:06
Hi hi vad kul du skriver ett stilistiskt grepp. Kanske det jag vet inte själv men blev
så sur för bilderna blev så större än jag tänkt mig. Kvällen var sen så jag kände för
att göra tumbilder i stället. Magnus F skrev en gång till mig att de flesta som plockar
ut bilder tittar på tumbilden.

Ha en fin söndag på dig
###¤¤Gun-Inge
Vad roligt att höra och spännande med din glädje!
Ibland kan jag känna att det inte är läge att plåta. Jag har blivit tillsagd en gång, väldigt diskret dök det upp en kvinna och sa till mig att det var fotoförbud (på Åhléns) när jag försökte fånga en fin blomuppsättning.
Ha en jättefin helg!
ewa
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-12-29 19:13
Nej så kan jag också känna. Som du vet tycker jag en bild som är bra är alltid bra. Därför gillar jag de som läggar in bilder som är tagna för längesedan. Jag tycker också om att se bilder från den generation som inte finns mer. Där är så mycket att betrakta när det gäller hur de levde med mera.

Det är många fotografer som har för sig att vi måste hela tiden ta nya bilder. Så fungerar inte målarkonstens värld. Där köper vi ett konstverk för vi tycker om det oavsett om det är nymålat eller ej.

Visst blir man lite så där når någon kommer mot och förmanar men det är säkert något alla får vara med om förr eller senare.

Ha en fin söndag och vila dig från kameran ett tag om du känner för det.


Ha en fin söndag på dig
###¤¤Gun-Inger
Stubbilden gillar jag, den kan man kolla in länge.
Säger som Rauni....har du börjat med nåt nytt konstnärligt och visar dina bilder både 2 och 3 gånger.
Det gör inget.
Hoppas nu att dina förhoppningar om Fs slår in, så du får ett bra 2013
Marianne
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-12-29 19:18
Visst ser det lite underligt ut enbart för där blir dessa förbaskade plustecken. Jag kan inte måla över dem tyvärr.
Jag tänkte mig inte att någon förstorade upp bilden utan nöjde sig med lille tumbilden. Skrev precis till Rauni om det som Magnus F skrev till mig att ofta tittar många enbart på tumbilden. Jag gör det ofta när jag ser många bilder i ett album. Nu är det så att jag tycker inte om för stora bilder varken i blogg eller på utställningar.

Om bilden är mindre gör det att jag som betraktare tittar längre .............vet inte om det fungerar så med alla.....i vart fall på utställningar har jag sett att många går förbi stora bilder fortrare än de små. Kul höra vad du tycker om detta.

Återigen ha fin söndag
###¤¤Gun-Inger



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?