Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Är det någon som läser allt som skall skrivas för att lägga in en bild här på Fotosidan ................................

Jag sitter här och funderar på detta med att lägga in bilder här på Fotosidan. Varför skall jag skriva en massa som säkerligen ingen läser?

Jag menar inte här när det skrivs en blogg utan när jag lägger bilder i album.

I vart fall har jag aldrig läst något om andras bilder. Jag har mer och mer börjat gilla Facebook där det går lägga in bilder lite överallt utan en massa skrivande. Menar de olika "utställningarna".

Jag skall snart betala ny avgift det är säkert därför dessa tankar kommit just nu........

Är det fler som tycker detsamma. Det är väl bilden som är det viktigaste eller jag har fattat detta helt fel 

Hittade detta kollage som jag haft när en vacker vägg försvann i rivningsvansinnet som pågick här i slutet på sjuttiotalet

den hade så många fina formationer 

Känner för korset just nu när regnet kom och all vår vita fina snö försvann.

Ha ändå en fin adventssöndag alla mina vänner här

Gun-Inger

Inlagt 2012-12-15 23:38 | Läst 1982 ggr. | Permalink
Hmm, jag har periodvis läst en hel del av det som skrivs här. Och nog tycker jag att det skulle bli himla tråkigt här om ingen skrev något alls utan visade endast foton.... Men antagligen är detta en fråga om tycke och smak.
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-12-16 00:10
Jag har nog skrivit min blogg otydligt jag menar när man lägger in iblder i album. Här är det helt ok vad olika bloggare skriver. Det som jag tycker är så jobbigt är allt som skall skrivas varje gång jag lägger bild i album.
Ha fin söndag på dig
###¤¤Gun-Inger skall se om jag kan skriva tydligare i min blogg.
Jag brukar inte skriva någon titel ens på bilder som jag laddar upp i albumen. Tycker att det oftast funkar lika bra ändå, någon enstaka gång kan kanske en förklarande text behövas, men som sagt oftast inte tycker jag.
-affe
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-12-16 23:27
Tack Alf du har varit med länge så jag är glad du kommenterade. Jag tycker titel är inte det som är så jobbigt det är allt det andra med kamera med mera när bilden är tagen det kan väl inte ha någon betydelse. Jag skall lägga in i fortsättningen som jag själv känner att jag vill det går tydligen bra.
Ha det bra snart kommer säkert tomten med något hårt
###¤¤
Gun-Inger
Fin bild det där!!
När det gäller textmassor till bilderna är det vissa som levererar en historia till sina bilder och särskilt innan bloggfunktionen kom var det kul att ta del av den storyn tycker jag.
Men att skriva för skrivandets skull funkar sällan bra, vi är ju olika här och varje förhållningssätt speglar väl respektive fotograf bäst. En del krystade titlar man slängt in tycker jag är baksidan av skrivandet och de höjer sällan bilden heller.
Finns det info kring bilder brukar jag läsa det. En del tittar också på teknisk information för att lära sej mera och det kan jag tycka är en bra sida av det hela!
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-12-16 23:35
Du kom rätt på mina tankar. Det är just den tekniska informationen och när bilden togs samt lite annat jag tycker är så himla jobbigt. Jag känner att det är helt ointressant för andra fotografer. Nu känner jag mig "lättare" och skall lägga in nya bilder och rensa upp efter nyår.
Att skriva lite om bilden är ingen svårighet eller titel känner jag inte störande.

Undrar just vad det blir av vädret till julafton för nu regnar det och regnar gör det.
Glad för din kommentar.
###¤¤Gun-Inger
Jag tycker faktiskt både och. En del bilder vill jag se utan förklarande text för att bilda mig en egen uppfattning. En del blir bättre med text till. Sen beror det ju på hur texten är.
Hoppas du har en skön söndag. Här har kommit massor med snö.
Marianne
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-12-16 23:31
Jag tycker inte texten är något som bekymrar mig utan allt det andra.

Vilken kamera och när bilden togs samt var den togs med mera. Ingen har väl intresse av detta på mina bilder så känner jag det. Skall sluta skriva så mycket för jag förstår nu att det inte behövs.

Och det regnar och det regnar snön försvinner och försvinner. Trist.
###¤¤Gun-Inger
Det är inte så mycket som måste fyllas i. Du behöver inte ens fylla i rubrik. Om du lagt in bildinformation i bildfilerna (vilket man bör göra för att kunna söka bland sina bilder) så kan den hämtas upp automatiskt av systemet.

Det finns också en funktion för att ladda upp flera bilder från en fotografering. Då behöver man bara lägga in informationen en gång och så får alla bilder samma text. Vill man ha olika rubriker kan man få det.

Hursomhelst är det upp till var och en att bestämma hur mycket info man vill lägga in. Vissa uppskattar att kunna läsa en bildtext, se var bilden är tagen och med vilken kamera.
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-12-16 23:21
Tack Magnus så det är så att jag behöver inte sitta och fylla i allt för att lägga in en bild. Härligt.

Jag har använt mig av "massuppladdning" när jag tagit bilderna på samma gång. Nu kan jag använda det ändå.
Jag måste ta itu med att städa rensa nästa år. Försöka hitta vad jag vill syssla med under 2013. Jag har inte så mycket tid framför mig vilket jag ibland kan känna som ett stressmoment.

Jag önskar dig fina helger och framförallt ETT GOTT 2013.
###¤¤Gun-Inger



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?