Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

En utmaming som jag inte lyckades med fullt ut..............nöjd ändå för jag vet att de som skall se bilderna blir det.

Här i Hässleholm är en teatergrupp som ordnar stadsvandringar med olika teman varje år. Namnet i år är Full fart framåt. Jag har lovat ta bilder men det är inte lätt när det står människor överallt i vägen.

Denna scen handlar om raggarna vi hade i stan en gång. Tjejen gillar inte  raggarna hon tycker mer om stadens teknister.De  är mer intressanta. Tjejen blir tillsagd att "akta lacken". 

Det som är svårt med denna sortens dokumentärfotografering är att jag får inte störa publiken. De står ofta där jag skulle behöva vara.

Det är lättare fotografer fötter. Hunden var så less på att behöva vara med på denna vandring.

Jag har så många gånger sagt till mig själv att sluta fotografera våra blommor i trädgården men ändå blev det några som jag inte kunde motstå i går. Denna vita ros har vi haft sedan 1965 då vi byggde vårt hus.

Jag hittade en bild som jag tog i Barcelona på ett museum. Jag kan absolut inte komma ihåg var skuggorna kom ifrån. Kände att denna bild passar bra avsluta dagen med då det känns som en drömbild för mig i vart fall.

Ha en fin söndag alla mina vänner här på Fotosidan.

Gun-Inger

Inlagt 2012-08-18 23:53 | Läst 4512 ggr. | Permalink
Härliga bilder!
Kram!
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-08-19 17:00
Glad du tycker det. Borde kanske försöka ta några till i vår helt underbara sensommarträdgård.
Ha bra söndagkväll.Kramis tillbaka.
Gun-Inger
Så härliga bilder. ha en skön dag du med
Marianne
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-08-19 17:02
Vi har en skön dag men ännu för varmt för just mig att gå ut. Nu måste jag se i vår grupp vad du gett för motto.
Så spännande det skall bli.
Ha gosig söndagskväll.
Kramis Gun-Inger
Fina bilder som vanligt! Kul att Hässleholm får synas lite på Fotosidan.
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-08-21 14:03
Tack Urban visst måste vi som har så många fotografer synas här. Hörde du håller fortfarande på som John med analogt. Det blir helt annorlunda bilder vilket en del vill förneka.

Det värsta med digitalt är att det är lätt att slarva med kompositionen i fotoögonblicket. Har försökt börja skärpa mig.
Sköt om dig väl hälsa hela familjen din.
Kramis Gun-Inger
Urr 2012-08-21 15:26
Jodå. Jag är förtjust i det analoga. Vid datorn sitter jag så mycket och jobbar på dagarna, så digital bildbehandling lockar mig inte. Även om jag i ärlighetens plåtar mer med min digitala kamera än jag någonsin plåtat analogt. Men det blir en massa knäppande, och det blir nog mycket slarv med både det ena och andra. Så jag försöker i alla fall att hålla liv i det analoga så gott det går. Även om tiden inte vill räcka till riktigt för mörkrumsarbetet.

Kram Urban
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-09-18 19:58
Hej igen nu har jag för första dagen på länge lagt in en blogg här.

Du har så rätt det är lätt bli slarvig med digitalt fotograferande. Jag kastar massor med bilder med en gång. Jag har inte fotograferat så mycket sista året.

Men när jag var i Barcelona kände jag för det. Där var så vackert ljus nästan hela tiden. Jag blev helt förälskad i detta ställe. Måste på något sätt dit igen. Jag får inte åka själv för John.

Du kommer gilla Johns analoga bilder på vår utställning. Det är verkligen bildkonst. Mina har väl sitt värde då de är från en tid som aldrig kommer tillbaka.

Hälsa hela familjen din
från oss.
Kram på er.
Urr 2012-09-21 16:02
Jag ska givetvis försöka ta mig till stan så fort jag kommer åt för att titta på utställningen. Har du koll på öppettiderna?



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver