Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Glöm inte det viktigaste med att äga en kamera ..........dokumentera av medan alla finns i livet..............

Jag har och kommer alltid att *"tjata" på de som äger en kamera att de skall dokumentera av dem som står mest nära i livet.

Finns bilderna kan de alltid göras någon gång. Det är trist stå vid någons kista och tänka varför tog jag inga bilder som ett minne.

Kvalitén är inte det viktigaste utan innehållet och minnet en bild ger så många. Jag vet av egen erfarenhet betydelsen av en bild på en kär anhörig eller vän.

Senast vi hade en familjeträff tog jag dessa bilder. Ovan är festfixarna.

Här kommer sångaren i den för kvällen nya orkestern

Trummisen

Han på gitarren

så de som tyckte mest om babyn

Tre månader gammal är lilla Julianna som var kvällens höjdpunkt.

I morgon skall jag skicka iväg bilder för framkallning. Just nu är det extrapris då brukar jag passa på. Alla som var på festen skall få bilder till sina album.

Gun-Inger

Inlagt 2012-03-20 23:22 | Läst 2743 ggr. | Permalink
Håller med dig! Försöker också göra det och är glad över de bilder jag har på bortgångna släktingar. Så här i efterskott önskar jag att jag även hade deras berättelser.
/Anna
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-03-21 15:26
Härligt höra precis det du skriver skulle jag också önska. Min mor skrev i brev ganska mycket om sin ungdom som var lite annorlunda då hon hjälpte min morfar passa spår genom att cykla på dressin. Jag har några bilder på detta.

Ha det bra nu kommer våren
Gun-Inger
Du har så rätt, vi glömmer oftast bort att ta bilder på dom som står oss närmast.
Härliga bilder
Marianne
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-03-21 15:30
Hej på dig. Der är vår son och hans sambo som är festfixare samt två barnbarn som sjunger och spelar trummor. Den lilla är sambons barnbarn. Helt ljuvligt litet barn. Min man blev helt förälskad i henne.
Sköt om dig väl
Gun-Inger

Hade tur i dag kom att jag kan framkalla bilder till alla för 50 öre på Fuji inte klaga på.
Absolut!
Håller med till 100%...nära och kära i vardagen, så himla kul och värdefullt att bevara.
Fina bilder!

Och en smula av vårhälsning från Norrköping!
/ Lena
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-03-21 15:50
Hej Lena vad glad jag blev du hittade min blogg. Jag har varit på din sida och läst- Tänk du har skrivit ungefär samma när du skrev om din mormor.
Jag har saknat dig här så i förrgår tänkte jag att leta upp dig för att se om jag missat någon Blogg. Nu har jag tittat på alla bilder du har lagt ut. Härliga du är helt fantastisk på att hitta motiv på arkitektur. Jag gissar där är många äldre hus i Norrköping som är värda bevaras.

Ha det gott
Gun-Inger vi ses här

förresten om du undrar varför jag har så många bilder just nu är det för att då finns de kvar tills jag bestämt vad jag skall ha för framtiden...................
Det är så sant det du skriver. Har själv blivit av med ett gammalt fotoalbum som tillhörde min mormor och morfar, och det är en oerhörd förlust. Så vi fotar vidare ;o) Mvh Elisabeth
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-03-22 22:38
Det måste verkligen kännas ledsamt att du inte har detta album kvar.

Jag hade min mormors som jag överlämnade till vårt äldsta barnbarn. Jag har då satt in bilder även från de generationer som finns efter min mormor. Min mors album har vår dotter och min fars album har vår son. Jag har skannat av en del bilder från dessa album. Underligt att så små bilder som är 3 x 3 cm kan blir bra.

Men som du skriver vi måste fortsätta fotografera dokumentärt i framtiden.
Lycka till
Gun-Inger



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver