Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Minnenas dag härligt "vandra i Kebnekaise" med skannerns hjälp...........

När jag ser dessa skira blommor som kämpar sig upp på  hög höjd bland stenar och block så  ökar mitt hjärtas slag

Det tar många år tills de orkar blomma. Jag tänker på när vi satt och kunde dricka detta rena vatten. Det känns ofattbart just nu.

 

Det som jag var mest rädd för var när vi skulle vada. En gång följde jag med vattnet en bit. Livskamraten fick tag i min ryggsäcksram och kunde fösa mig i land. Det enda som var torrt på mig var mitt uppe på huvudet. Jag hade som väl var packat ner min kamera i ryggsäcken.

Ett kärt minne är när vi vandrat från Nikkaloukta till båtplatsen. Då tog Sarri oss i båt så vi slapp gå 7 kilometer. Som alltid var det spännande ljus in mot Kebnekaise denna sena eftermiddag.

Det är svårt på bild förmedla den hisnande svindelkänsla som jag fick när jag tittade ner mellan fjällen i Kebnemassivet. 

Hade inte flygplanet störtat hade jag inte letat upp våra bilder från vandringarna vi gjort. Nu skall det bli allvar av att jag skannar alla och gör ett bildspel som ett minne av den underbara tid vi haft i svensk fjällvärld.

Det är med tårar i ögonen jag skriver att vi aldrig kommer dit mer.

Gun-Inger

Inlagt 2012-03-19 23:57 | Läst 2636 ggr. | Permalink
Jag har aldrig vandrat i svenska fjällvärlden men skulle gärna vilja. Men nu fick jag ju följa med på en liten tripp med dig. :-) Fina bilder och blombilden är jättevacker! Vet du vad det är för ena?
Ha en fin dag!
Ewa
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-03-20 22:07
Visst blomman är en Isranunkel som växer lite vart år för den orkar inte blomma med en gång. Den växer ofta ganska högt upp i fjällvärlden. Den ger mig sådan glädje. Ett år vi vandrade hade jag blomsterfotografering. I dalgångarna är där så mycket vackra blommor jag kommer inte ihåg just nu hur många sorter jag hittade.

Om du vill pröva på att vandra kan du börja med att åka till Björkliden vid Torne Träsk och gå dags turer där. Det ligger så högt så du är ute i fjällvärlden med en gång. Finns stugor att hyra samt ett hotell.

Då känner du om det känns som du skulle vilja ge dig ut på vandring som vi gjorde. Det är inte något tvång att ha tält med men då måste du gå mellan stugorna. Det är så vackert på Kungsleden.

Ha det skönt
Gun-Inger
Dina fina Kebnebilder väcker minnen, härliga minnen.
Lääänge sedan jag var där men minnet finns ändå kvar.
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2012-03-20 22:11
Visst är det så för oss som varit i just Kebnekaise så är det något visst där.

Jag vet inte själv varför kan bero på att ofta startar man därifrån eller så kommer man dit på slutet. Stannar kanske då där några dagar.

Jag har fortsatt redigera bilder hela dagen. Tror jag är färdig för att göra ett bildspel till oss själv nu.
Ha det skönt nu när våren kommer
Hälsningar
Gun-Inger



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?