Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

En dag med sorg.


Vi fick meddelande i dag att fotovännen Jörgen Johansson avlidit.
En fotovän som var så hjälpsam och ödmjuk. Det finns mycket positivt skriva om honom.
Det är säkerligen många på fotosidan som vet vem Jörgen var. Han fick sin sista stora utmärkelse i år när han hade fotograferat sin behandling mot en tumör i hjärnan.

När vi fick dödsbudet så var det som tiden stod still. 
Han blev femtio år. Han var för ung lämna livet på jorden.

Var rädda om varandra.

Hälsar 

Gun-Inger

Inlagt 2019-12-31 00:03 | Läst 1660 ggr. | Permalink
Sorgligt och tråkigt att höra. även om man inte känner den som drabbats :-( Är uppe så här sent för jag väntar på några mörkrumbsilder at skölja färdigt. Blev sent inatt. Fin och stämningsfull bild du visar också, även om den är väldigt liten.
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2019-12-31 16:20
Jag gissar du följer de som får priser som årets fotograf i olika klasser det var där Jörgen i år fick pris i dokumentära klassen då han fotograferade av sin behandling mot cancer i olika stadier. Starka hemska bilder men sanningen är sådan. Han kunde vara med på prisutdelningen. Därefter fick han en ny tumör i hjärnan som inte gick att bota.

Jag tillhör dem som tycker om små bilder samt inte för många som liknar varandra. En bild som är bra skall kunna ses liten.

Så du får känna mörkrumslukten. Den är underbar. Vårt mörkrum med allt som fanns där har vi skänkt till Fotografiska föreningen i Malmö när de skaffade lokal för en del år sedan. Vi är så glada för det då allt annars hade hamnat på tippen då vi ny lever ett fantastiskt liv i en lägenhet som både Jonen min och jag älskar så mycket.

Efter det jag gjort layout till fyra böcker 2018 som finns till försäljning på bland annat Bokia skall jag leva ett helt annat fotoliv nu. John har varit konstfotograf men sålt alla sina kameror då han aldrig fotograferat digitalt. Jag tar enbart bilder nu med mobilen som jag är nöjd med. Det går att redigera i den med mera.

Jag har inte gett mig tid i mitt liv för allt socialt jag sysslat med att läsa böcker så det har jag börjat med både lyssna o läsa.
Förlåt för min novell
Jag önskar dig ett underbart år 2020 på alla sätt.
Gun-Inger
Det var riktigt tråkigt att höra, kände honom inte tyvärr, cancer är en så djävulsk sjukdom. Din bild är verkligen ödesmättad o avspeglar dina känslor väl, Gott Nytt år o kram, LO
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2019-12-31 16:28
Se vad jag skrivit till Nils ovan. om Jörgen.
Han har fått priser tidigare bland dessa proffsfotografer. Han tog en bild på en rättegång genom ett fönster på den otäcke mördaren Mangs i Malmö som sköt så många som var av annan hudfärg.

Jag har funderat så mycket på att sluta vara med på Fotosidan nu har jag inte lång betänketid kvar då jag inte betalt in för 2020?
Det kommer kanske kännas hårt för mig när allt jag skrivit försvinner. Bilderna har jag kopierade så de finns kvar.

Kopierar du din text eller?

Jag önskar dig som du förstår ett underbart år 2020 där det skall bli många härliga dagar så kommer våren solen värmen tillbaka.
Så ha en fin nyårskväll på dig.
Kramis Gun-Inger
Dubbelolle 2019-12-31 16:51
Nej jag sparar knappt nåt, o missar det mesta vem som har fått pris, tror inte mina bilder har nån betydelse i det stora, tycker mest det är kul o lite spännande ibland, jag är tyvärr en rätt rörig typ, men jag gillar ju bilder, kram LO



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?