Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

"Fimpkastar" vad gör vi åt dem?

Jag stod utanför ett fik för att vänta in en kompis. Då stod där tre damer i mogen ålder en halvmeter ifrån mig. Den ena damen kastade en fimp på marken. Då bad jag henne ta upp fimpen. Till svar fick jag "det kan du göra".  "Vad menar du" svarade jag och bad henne igen ta upp den. Då vände hon på klacken och gick in på fiket. Jag sade efter henne "att det var det fräckaste jag hört att jag skall ta upp din fimp".  

Jag skrev en kort insändare i vår ortstidning och ifrågasatte om hon var mamma samt hade barnbarn. Hur fostrar hon dem. Skall de också kasta på marken? 

Visst kan man bli så ledsen när vuxna människor beter sig så här tillika utanför trappan till ett fik.
Skall alla använda marken där till askkopp?

Jag önskar er en bra måndag med hopp ni som röker inte fimpar på marken

Gun-Inger.

Inlagt 2019-03-17 23:32 | Läst 1146 ggr. | Permalink
Jag håller med dig. Det är upprörande. Men ... tyvärr är det inte straffbart att slänga fimpar på marken. Det är förbjudet, men i dagsläget blir det inga påföljder.
Du har alldeles rätt, bra gjort av dig. Enstaka människor som passerar min garageuppfart kastar diverse papper och annat skräp de har i handen när de passerar de, har plockat upp mycket skräp genom åren. Har tyvärr aldrig sett någon kasta där, det är undanskymt, så det har inte gått att säga till.
Visst är det trist med alla fimpar Tycker mig ändå se att det är mindre nu än tidigare, rökning har ju minskat. Bra gjort att säga ifrån, kanske kastar hon inte fimpen på backen nästa gång! Hälsningar/ Björn T
Så oerhört nonchalant! Självklart ska var och en plocka upp efter sig!
Det är lite speciellt med fimpar i den bemärkelsen att det rätt nyligen var helt OK i den allmänna meningen att slänga fimpar på marken. Det sågs alltså inte som vanligt skräp som skulle i papperskorgen (slänger man fimpar där så går det illa). Fimpar bör hamna i askkoppar - var finns dom? Nästan ingenstans. Förr när rökarna rökte inomhus fanns det askkoppar nästan överallt. Sedan har Gun-Inger och hennes gelikar slängt ut rökarna på gatan – utan askkoppar. Dessutom jagas rökaren med blåslampa bittigdags och sent. Förbuden haglar, nu senast får man inte röka utomhus vid en servering. Irritationen stiger. Därtill är världen är full av säga-till-personer av arrogant slag (jag undrar om du återgav hela meningsutbytet).
Själv röker jag inte, men jag landar ändå i slutsatsen att om man tigger trubbel, så får man trubbel.
Försvarar inte rökarna (har aldrig rökt), men jag har insett att det mest ser väldigt illa ut med alla kastade fimpar.. en 'estetisk' grej helt enkelt! Och det finns så oerhört mycket värre saker att oroa sig för inom en rätt så snar framtid.. hörde nyligen på radion att koldioxidutsläppen tydligen fortsätter att öka i Sverige..
Hälsn!
Tack för era kommentarer till denna blogg. Delade meningar om detta med fimpar men jag kan inte acceptera en vuxen kvinna i medelåldern som slängde en fimp utanför detta Conditori så nära mig ....börjar en så snart är där massor så fungerar vi även när det gäller kasta skräp tyvärr.
Askkoppar finns uppsatta på en del ställen i vår lilla stad.

Klart värre saker finns inom allt men en del kan jag inte påverka mer än vad jag gör. Jag har aldrig haft bil.
Önskar er alla en fortsatt fin dag här skiner solen
Gun-Inger



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?