Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Jag har en fråga ????

Är det någon som kan svara på om det finns någon aktiv grupp som jag kan vara med i.
Jag har tittat på en del. Det kan var en del år sedan något hände. Den som var lite aktiv var det tre veckor sedan en bild lades in. Jag såg du Ing-Mari hade ställt samma fråga.

Bör inte de som har ansvar för Fotosidan rensa upp där??

Är det något som inte ger fotografer den uppmärksamhet som vi får  Facebook och Instagram.???

Det är dålig aktivitet i bloggarna också så jag känner att jag vill nog hoppa av. Har inte varit där på länge men visst har det svalnat av mycket. Man är sig själv nog eller vad det heter. Om man tycker om kreativa bilder är det ingen som ger någon kommentar. Meningslöst på något sätt då vara här. Jag kan ha fel rätta mig då.

Detta är bilder jag tagit på  på Malmö Live.
jag har haft bilderna utställda i Malmö.

Inlagt 2019-03-04 22:59 | Läst 1687 ggr. | Permalink
Abstrakta bilder och lite ”skruvade” bilder går inte hem! Vackra bilder har större genomslag här. Ja det är lite lojt!
/MA
Hej Gun-Inger, vilka spännande bilder, jag ser inte vad det är, är inte säker på ens om det är "vanliga" bilder eller datorgenererade bilder men vilka former! Nu googlade jag på Malmö Live, som jag heller inte visste vad det är, så gissningsvis är det bilder du tagit på hotellet.
Och Fotosidan ja, bloggen har nog dalat betänkligt i popularitet sista året. Just nu har jag gjort en paus. Jag har gjort en, ibland två bloggar om da´n i ett par år men just nu tryter lusten. Om det beror på mig eller bloggen vet jag inte. Oavsett vill jag vänta in den, lusten. I grund gillar jag bloggidén med kombination bilder och text, för mig är texten också viktig, inte bara bilderna, och på FB eller Instagram blir det inte så mkt text även om jag är där också. Men att kritisera en blogg är ju svårt, ingen känner sig träffad eller ansvarig, ingen är heller ansvarig annat än FS-redaktionen. Vi alla är ju delaktiga däremot. Men det är ju helst alla som INTE är på bloggen som jag skulle nå ibland. Så att påverka bloggen annat än genom egna inlägg går nog inte, så frågan blir ju om den ger tillräckligt för att vilja vara med.
Slutar du kommer jag sakna dig, även om jag under senaste veckan inte inte varit aktiv. Du är en frisk fläkt här som inte fastnat i en enda sorts bilder, hälsningar/ Björn T
"Allt som kommer i vägen" tycker jag puttrar på rätt bra.

En del andra går det sakta i. Samtidigt kan sånt gå i vågor, det kan ta sig igen.
Bild 2 - en skön skapande bild!
Vet inte vad det är för 'uppmärksamhet' som du vill ha eller saknar här på 'bloggen', men om du vill att bloggen ska bli som Facebook eller Instagram då kanske bloggen här är fel plats att hänga på.. Jag har varken Facebook eller Instagram och tänker inte heller skaffa det. Det jag ändå vet om dessa 'sociala forum' är att det är väldigt ytligt och bygger väl mest på att man ska få en massa gillanden eller ge gillanden hela tiden på mestadels en massa 'snuttifierade foton'.. Dessutom sitter folk med sina smartphones överallt och hela tiden runt omkring mig, även när jag promenerar, där dom läser sina Facebook och Instagram och allt vad det heter.. Folk är så fast i det så att dom ständigt går omkring tittandes på telefonen i ena handen, även när dom cyklar, åker skateboard, eller åker elsparkcykel.. Fotosidans blogg hoppas jag håller en högre nivå på fotona än övriga sociala forum, men så kanske inte är fallet.. men det är ju upp till oss som visar bilder att försöka hålla en hög nivå på bilderna här, det är ju ändå en 'Fotoblogg' det här, hoppas jag.. Är det kommentarer du saknar här på 'bloggen'? Själv brukar jag inte bry mig så mycket om hur många kommentarer mina bloggar får, däremot brukar jag kolla på hur många 'besökare' bloggen har haft, är det 100 som har läst min blogg så är det ju rätt så trevligt! Ibland kan det vara 200 st. efter några dagar, det är ju helt fantastiskt om 200 personer har kollat på min blogg och mina bilder! Allting med fotograferandet och bildhanterandet och att göra några bloggar i veckan tar också väldigt mycket tid, så det finns ofta inte tid att läsa alla andras bloggar och titta på bilderna och dessutom ge nån smart och vettig kommentar, därför ges inte alltid kommentarer till alla bloggar, däremot kommenterar jag de bloggar som har bilder som jag gillar extra mycket.. och så kommer det alltid att vara! Så jag hoppas att bloggen här fortsätter att ha hög kvalitet på bilderna, och att bloggen aldrig blir som 'sociala medierna' Facebook och Instagram.. Dessutom så har jag 'minimerat' mina bloggar sedan en tid tillbaks, och då menar jag att jag väljer 'tumnaglar' som storlek på bilderna i bloggen, vilket gör att de som vill se mina bilder 'tvingas' att klicka på bilden till största storlek för att se bilden på ett vettigt sätt.. Det här gör att det räcker inte att bara 'skrolla' sig förbi bilderna som man ofta annars gör i en blogg med större bilder.. (utan att förstora dom), så gör jag också om det inte är någon extra intressant bild.. dessutom ligger alla 'tumnaglarna' ofta i en klump där man enkelt kan klicka bara på en enstaka bild som man vill titta på.. enkelt och överskådligt att klicka på! Vill man se alla bilderna uppförstorade så är det bara att klicka på första bilden och sedan stega sig vidare med piltangenterna, så som förut.. vill man inte förstora upp nån av 'tumnaglarna' till en stor bild så tycker jag att man inte ska läsa mina bloggar..
Hälsn!

Glömde skriva att dina bilder här är väldigt snygga!
Hej,
Dina bilder är spännande och bra. Både då du är abstrakt och då du är dokumentärfotograf.
Det är klart att man kan använda olika medier och idag finns det mycket att välja på. Men mångfalden gör ju också att många hinner inte se alla bilder som finns där ute på nätet. Så även här på FS, ingen hinner med att följa allt.
100 läsare av en blogg per dag är inte så dåligt. Jag kan jämföra med antalet läsare av en vetenskaplig artikel i världen. Var det hundra läsare av en artikel var man nöjd. Även om man var en internationellt ansedd forskare i sitt gebit.

Kämpa på
Bob
Jag gillar dessa abstrakta bilder! Särskild nummer 2 tycker jag är spännande.

Hälsar
Eva
Hej Gun-Inger.
For det første håber jeg, at du fortsætter her på FS. Det er nogle meget smukke og anderledes billeder her på bloggen - gillas.
Jeg har ved flere lejligheder givet min mening om brugen af bloggen, senest i mit indlæg nr. 1240:
Citat fra nettet: "En blog er kort sagt en web log, en dagbog, hvor emnerne dog ikke behøver at være dagens oplevelser. Karakteristisk for blogs er, at de giver læserne mulighed for at kommentere indlæg på bloggen".

Danske Bloggen" är min dagbok där jag skriver om vad som upptar mig i vardagen. Jag försöker att fokusera på fotorelaterade ämnen och som alltid följer 1-2-3-4 bilder med.

Og her:
https://www.fotosidan.se/blogs/emfoto43/danske-bloggen-1236-kommentera-eller-inte.htm

Kender du "Fotosidan bildkritik 2,0" ?
https://www.fotosidan.se/groups/bildkritik/index.htm

Med mange venlige hilsener fra Erik.
Hej alla ni som svarat på min fråga som egentligen enbart var vilken grupp som är mest aktiv. Jag ansökt om att få vara med där med hopp min ansökan beviljas.

Sedan kom det så mycket andra tankar som det gör på många av oss det syns ibland på de långa texter som skrivs här.

En del har tyckt som jag. Någon har redan skrivit det på sin egen blogg. Men många här har verkligen skrivit ner sina tankar vilket jag känner intressant.

Någon har tackat för sig och skall göra uppehåll. Den personen kommer jag sakna mycket.
Han tycker om poesi precis som jag är svag för.

Någon ha läxat upp mig enbart lite så jag har tänkt igenom alla ord nu.

Jag skall fortsätta här med blogg på det sätt som ger mitt inte harmoni så skall jag titta på alla andra men en del tycker att skriva något är onödigt. Så är det kanske.

Till alla fotovänner
Ha en underbar vår på er så ses vi här.
Kramisar
Gun-Inger



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?