Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Att odla så här krävs det kunskap till.

Jag har börjat storstädning bland mina bilder från Hässleholm. När jag gjort min bok färdig skall jag avhända mig alla dessa bilder. Jag började dokumentera av vår lilla by 1973. 

Denna bilden minns jag så väl när jag tog. Vi hade på tiden ett område där dessa energiska flyktingar fick odla grönsaker. De bodde i husen som syns i bakgrunden. Innehållet i bilden är så starkt förknippat med när dessa flyktingar kom från Vietnam. Underbart om de fick det bra och
trivs hos oss vilket jag har en känsla av.

God natt på er alla

Gun-Inger

Jag klarar fortfarande inte av att få texten som jag önskar.

Inlagt 2018-10-03 23:27 | Läst 1023 ggr. | Permalink
Fina och bördiga odlingar anladga på gammal gräsmatta kräver både kunskap och hårt arbete för att ge avkasning. Här ser det ut som att de visste hur man gjorde. Kul att du har dokumenterat det på bild. Du är duktig på sånt.
Hälsningar Lena
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2018-10-05 21:27
Så är det Lena att de som kommer från länder där de odlat det mesta för sitt uppehälle är enormt kunniga på vad som trivs samt när man skall sätta olika grönsaker. En del satte de väldig sent på hösten.
Nu finns inte dessa odlingar mer varför vet jag inte.
Javisst jag dokumenterade det mesta jag gick förbi i många år. Nu är det slut med det. Jag gör en bok om Mitt Hässleholm nu..... därefter skall jag inte dokumentera något mer här i vår lilla by. Jag har lämnat alla dia till hembygdsföreningen och alla svartvita filmer till ett arkiv.
Det är den tredje boken jag gör i år. Sedan har jag det stora projektet Inlandsbanan kvar.
Ha fin helg på dig
Gun-Inger
Just grönsaksodling har vi haft för nyanlända också i Finspång, meningsfullt på många sätt. Hoppas det ordnat sig bra för dom också fortsättningsvis! Och en bra dokumentär bild! Hälsningar/ Björn T
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2018-10-05 21:30
Det har det gjort för dessa flyktingar som kallades båtflyktingar vilket de helt klart var på ett annat sätt än de som tar sig med dessa usla båtar över Medelhavet. Det är en skandal.... tänk om de kunde ta de som tjänar så mycket pengar. Jag blir så ledsen var gång jag ser bilder på dem.
Jag önskar en bra helg.
Gun-Inger
Fin bild som verkligen känns 70-tal, det är dom analoga färgerna som är så svåra att efterlikna digitalt. Jag tror säkert att det gick bra för dom, jag tror att dom kämpade för att uppnå sina föresatser, och det var lite lättare då än idag. Du är så duktig med dina projekt, tror säkert det blir kanon! Kram, LO
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2018-10-05 21:34
Du har så rätt i detta. Det har gått mycket bra för de vi har här i vår lilla by.
Många jag känner är så framåt och duktiga på alla sätt. Visst det är i dag helt förskräckligt som en del drar på med färg digitalt så landskap är så färgstarka så verkligheten helt försvinner.
Jag har svårt för det.
Visst det går framåt med mina böcker. Men när förläggaren skulle skicka PDF fil på det jag gjort korrektur på så skickade de fel fil den som inte var ändrad. Därför är inte boken om Rälsbussen tryckt ännu men väl boken om min depression som blev så fin. Den kommer säkert många behöva läsa så får de se att man kan bli så frisk så man fungerar igen som jag gör nu.
Fin helg o må väl.
Gun-Inger



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?