Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Funderar innan spöktimmen på om Instagram o Facebook tagit från Fotosidan....

.....menar om fler om fler överger bloggen här för Facebook och Instagram. 

Jag kan ha fel men känner det så nu sedan jag började igen efter mitt uppehåll 2016.

Inlagt 2017-01-21 23:55 | Läst 1505 ggr. | Permalink
Håller med, Fotosidan känns absolut mycket mer avslagen är för några år sen, jag ägnar mig vare sig åt Instagram eller Facebook, och tänker inte börja heller, hoppas det kan vända.
Spännande är din bild, fin! Kram, LO
Också övertygad om att det är så. Det är definitivt förre fotografer som bloggar (o)regelbundet/ Björn T
Måhända kan det vara så. Det kräver inte så mycket men å andra sidan blir det inte en blogg på Facebook eller Instagram och på Facebook lämnar man ifrån sig rättigheterna.
Tror du har rätt, så många bloggare har försvunnit, vet inte vart.
Där behöver man inte skriva så mycket utan bara slänga in en bild då och då och ett gilla emellanåt.
En blogg kräver lite mer, fast många verkar ta till sig instagrams sätt även här . Fem blogginlägg per dag med bara en bild utan text.
Gillar att du är tillbaka.
Mitt i navet. Spännande bild. Konkurrensen har ökat om våra bilder och kanske är Fs förlorare just nu.
Har aldrig använt något Facebook eller Instagram, tänker nog aldrig göra det heller.. verkar nästan lite 'sektartat' när man ser hur folk verkar vara upptaget av detta.. visst har folk fallit ifrån från Fotosidans blogg under de 2-3 år som jag har varit här, men det har också tillkommit en hel del nya, som tar riktigt fina bilder dessutom! Det konstiga är fotografer som varit här länge, och så är de plötsligt borta en längre tid men så kan det ju vara, det händer ju andra saker i livet som måste tas om hand.. Men så är dom lika plötsligt tillbaks igen efter nått halvår eller mer, ett kort tag för att återigen 'försvinna'.. Om det beror på aktiviteter i Facebook eller nått annat har jag ingen aning om..? Men jag tror ändå inte att 'man' plötsligt slutar att fota.. vart tar då deras bilder vägen.. ingen aning! Kanske en del tycker att dom får mer bekräftelse på andra ställen än här, om det är detta som är drivkraften? Själv tycker jag att bloggen här blir som en egen dagbok över utflykter/aktiviteter som jag gör på mina lediga dagar, med ett trevligt 'presentationssätt' för mig själv och andra som man kan delge via en länk hit.. Ett slags eget 'arkiv' över vad jag egentligen håller på med..
Hälsn!
För min del har bloggandet fått stå tillbaka en tid.
För mycket andra aktiviteter och händelser i livet som tagit energi och fokus senaste året.
Nu börjar energin återvända och det känns roligare att både fotografera och dela med sig av sina bilder.
Jag tror absolut att du har rätt och visst har bloggaktiviteten minskat är på FS. Jag är inte aktiv på vare sig FB eller Instagram, vilket förvånar många i min närhet, men det här forumet räcker för mej.
Hälsningar Lena
Man får de bloggare man vill ha kvar! ;)
Mao flera bloggare har tröttnat att vara här på Fotosidan beroende på en del tråkiga kommentarer dom fått i sina bloggar. Så då har väl de som kommenterat på det här sättet fått iväg de bloggare man inte vill ha kvar på Fotosidan! Så vad e problemet! ;)
/B
Dubbelolle 2017-01-22 17:52
Men på Facebook får alla bara snälla kommentarer, ja där är alla gulliga mot varandra! LO
Mitt eget bloggande går i perioder, och på senaste tiden har det varit synnerligen glest mellan inläggen. Så är det nog för de flesta tror jag.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver