Analogt till digitalt eller tvärtom.......................

Spontana tankar som inte är förutbestämda.

Buss mot Lofoten blogg 2 Sundsvall, Höga kusten och Umeå

Från Gävle till Umeå 52 mil.

Efter glada Hudik med sina pittoreska hus kom vi till Sundsvall. Efter en brand 1888 där staden ödelades hade det byggts hus som jag enbart tidigare sett på Strandvägen i Stockholm. Jag hann ta några bilder från Stenstaden som blev namnet efter branden då husen inte återuppbyggdes i trä.

Hirschska huset.

Huset byggdes i spekulation vid Stora torget. Det byggdes i två etapper ...var färdigt 1891.

 

Fontän med skulptur av Sofia Gisberg.

Granska huset

vari har funnits Sveriges elegantaste apotek.  När Grans första hus försvann i lågorna byggde han detta vackra hus. Där var affärslokaler i bottenvåningen och lägenheter i övriga våningar. Numera är det kontorslokaler där.

Jag tror inte det blir så men jag skulle gärna vilja komma till Sundsvall igen då jag är så intresserad av arkitektur. På bussresor blir det så kort tid man får fotografera. 

Höga kusten bron
där vi fikade på eftermiddagen. 

Jag måste få skriva att vår bro i Skåne är mycket vackrare att fotografera. Däremot måste jag erkänna att jag inte kunnat tänka mig att denna var så hög. Vilket byggnadsverk. Det imponerade verkligen på mig.

Där kör en röd bil precis vid bropelaren i mitten på bilden. Vackra omgivningar var här med de blå bergen i bakgrunden.

Umeå
"björkarnas stad" 

En dag efter branden i Sundsvall 1888 började det brinna i Umeå. Det sägs att björkalléerna gjorde så branden inte blev så omfattande som den kunde ha blivit.

På grund av att Umeå skall fira jubileum nästa år så var där uppgrävt på många ställen samt olika renoveringar på gång. Hotellet med sin höga björk.... villorna många i vart fall var omgivna av björkar likaså kulturbyggnaderna. Umeå är en skolstad men det märktes inte denna kväll. Däremot märktes den vackra Ume älv som breder ut sig  innan den rinner ut i havet.

Jag önskar er alla fotovänner en underbar lördag

Gun-Inger

Inlagt 2013-07-12 23:43 | Läst 3325 ggr. | Permalink
Tack för bildreportaget, Gun-inger! Du har fotograferat HögaKustenbron bra. Själv har jag tagit rätt många bilder på diatiden av den. Öresundsbron är vacker, men Högakustenbron är elegant, eftersom det är en hängbro. En hängbro klarar inte tågtrafik, så den är bara för biltrafik.
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2013-07-16 14:07
Det var en utmaning med min kompaktkamera men det blev en minnesbild. Visst jag hade inte som jag skev kunnat föreställa mig den var så stor.
Ha bra eftermiddag på dig
Gun-Inger
Fina bilder från din resa norrut, en sträcka av vårt land som jag gärna åker åt. Norrut alltså.
Där vid Höga kusten bron har jag övernattat några gånger fast på andra sidan på Björkudden, Sandöverken. Mmm så god mat de har där..:)
Ska bli trevligt att få följa med på din resa norrut och se landet genom dina ögon.
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2013-07-16 14:10
Precis så är det ..........blir så som jag såg allt denna gången....en annan gång ser jag kanske det på ett annat sätt... sedan dilemman att vi inte får stanna så länge någonstans...men det visste jag när jag gav mig in i leken.

Jag vet att du varit här många gånger minns en blogg jag tyckte var så spännande du hade för rätt så länge sedan...
ha det gott även om du har ont i din fot
Gun-Inger
Margareta Cortés 2013-07-16 15:10
Jo så är det då man inte själv får bestämma var och hur rasterna ska vara. Upplevde det som väldigt frustrerande då vi var på en bussresa i England. Den första dagen pekade guiden ut olika vackra ställen som vi bara svischade förbi. Jag såg att jag inte var ensam med stor kamera och den andra dagen frågade jag om vi inte kunde få lite fotostopp. Det fick vi. Fast bara små korta ut ur bussen, ta bilder och iväg. Men hellre det än inga alls och de övriga medresenärerna hann inte bli irriterade. Tycker att du var flitig med din kamera på de tillfällen som gavs och fick till fina bilder. Så kul att få följa din resa.
Trevliga och fina bilder, samt beskrivning av resan! Ja, är lite synd att det är så långt upp dit..... Ha en riktigt fin dag Gun-Inger! Mvh. Johan
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2013-07-16 14:12
Det är en mycket lång resa att göra men jag visste det var sista gången min livskamrat skulle åka med mig...han orkar helt enkelt inte sitta så länge på buss...
vi fick en fantastisk resa tillsammans till trakter vi varit på tidigare och så Lofoten där vi aldrig varit...
Ha en bra eftermiddag
Gun-Inger
som skall försöka var mer på Fotosidan inom snar framtid
Hej
Vilket fint land vi har där uppe.
Ha en fin sommardag
Bob
Svar från Gun-Inger Arvidsson 2013-07-16 14:14
Vi har ett fint land här nere också
men lättare komma till
så därför blev det en fantastisk resa för mig och livskamraten
som vi absolut inte skulle vilja ha missat.
Sedan att det inte blev bilder som jag önskat får jag lägga bakom mig

Hälsningar
Gun-Inge till er båda



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver